22 September 2020

De Chinese minister van Veiligheid roept op tot strijd tegen het Tibetaans separatisme tijdens bezoeken aan Qinghai en Gansu

Van 19-21 september, vlak na het bezoek van twee andere Chinese leiders aan Tibetaanse gebieden, bezocht de Chinese minister van Openbare Veiligheid Zhao Kezhi de provincies Gansu en Qinghai.

Zhao Kezhi vroeg Tibetanen om “de belangrijke toespraak op het Seventh Central Tibet Work Forum van Xi Jinping’s  te bestuderen en te implementeren.”

Staatsmedia meldden dat Zhao tijdens zijn reis naar Gansu contact had met openbare veiligheids troepen, woongemeenschappen, religieuze plaatsen en politieagenten.

Het bezoek van de Chinese minister van Openbare Veiligheid Zhao Kezhi aan Gansu, zoals gerapporteerd door de provinciale tv.

Met nadruk op de thema’s van ‘separatisme’ en risico’s voor de Chinese autoriteit in Tibet, die naar voren kwamen op het zevende Tibet-Werkforum, dat in augustus in Peking plaatsvond, wordt Zhao in de staatsmedia geciteerd als zeggende dat Tibetanen ‘de strijd tegen separatisme moeten verdiepen’ en moeten ‘streven naar het handhaven van sociale stabiliteit, en zorgen voor de uitvoering van de belangrijkste beslissingen van het Centraal Comité van de Communistische Partij.

De staatsmedia meldt verder dat Zhao zegt: “We moeten de ernst en complexiteit van de strijd tegen separatisme volledig begrijpen, resoluut blindelings optimistisch denken overwinnen, effectief reageren op de denkvoorbereiding en werkvoorbereiding van scherpe en complexe worstelingen en resoluut voor grote risico’s en uitdagingen waken en deze oplossen. ”

Bezoeken van ambtenaren

Het bezoek van Zhao volgde op de reizen naar Qinghai en Sichuan deze maand door Wang Yang, lid van het Permanent Comité van het Politburo en minister van het Verenigd Front You Quan. Wang en You verspreidden ook propaganda over het implementeren van de doelen van het werkforum.

Het feit dat Zhao de positie van de Chinese minister van openbare veiligheid bekleedt, is van bijzondere betekenis voor zijn betrokkenheid bij Tibet-gerelateerde kwesties, aangezien hij toezicht houdt op het veiligheidsapparaat dat het Tibetaanse volk controleert.

Tijdens de jaarlijkse “Two Sessions” -bijeenkomst in Peking in mei van dit jaar, ontmoette Zhao de delegatie van het Nationale Volkscongres uit de Tibetaanse Autonome Regio en vertelde hen onder andere: “We moeten ons best doen met de anti-separatisme-campagne en de uitvoering van verschillende maatregelen om de stabiliteit te behouden, de infrastructuur van stabiliteit te versterken, en voorbereidingen te treffen voor langdurige strijd. ”

Zhao is formeel een afgevaardigde in de NPC namens de TAR, hoewel hij er geen band mee heeft.

Ook tijdens de NPC-sessie van vorig jaar werd Zhao aangewezen om de TAR-delegatie te ontmoeten. Destijds meldde staatsmedia Xinhua dat hij “opriep tot inspanningen om de strategie van de partij voor het regeren van Tibet stevig uit te voeren”.

Zhao was op 2 september naar Binnen-Mongolië (door Mongoolse activisten aangeduid als Zuid-Mongolië) gereisd na protesten daar tegen het besluit om Chinees op te leggen als instructiemiddel (dezelfde stap die China maakt op scholen in Tibet) op 2 september en vroeg de veiligheidspersoneel om “binnenlandse en buitenlandse troepen die infiltratie en sabotage uitvoeren, streng aan te pakken, en het zou dieper moeten gaan in het promoten van de strijd tegen separatisme.”

Share this
21 June 2024

Wereldmuziekdag en Gesmoorde Tibetaanse Melodieën

Op 21 juni vieren we World Music Day, ook bekend als Wereldmuziekdag. Het is een dag waarop muziek in al zijn ...

20 June 2024

Amerikaanse Delegatie bezoekt zijne heiligheid de Dalai Lama

Dharamshala - Een delegatie uit de Verenigde Staten heeft gisteren de Centrale Tibetaanse Administratie (CTA) bezocht en ontmoetingen gehad met ...