28 August 2011

Dalai Lama's afgezanten beginnen gesprekken in China

6 mei 2008

Het bureau van de Dalai Lama heeft vandaag aangekondigd dat de speciale afgezanten van de Dalai Lama, Lodi Gyaltsen Gyari, en Kelsang Gyaltsen op 3 mei in China zullen arriveren voor “informele gesprekken” met het Chinese leiderschap.
De afgezanten zullen ‘de diepe bezorgdheid van de Dalai Lama over de handelwijze van de Chinese autoriteiten uiten en ook suggesties doen om vrede te brengen in de regio.”

Na de protesten van 10 maart is het de eerste keer dat afgevaardigden van de Dalai Lama een ontmoeting hebben met afgevaardigden van het Chinese leiderschap. Volgens Thubten Samphal, de woordvoerder van de Tibetaanse regering in ballingschap, zullen de afgezanten avan de Dalai Lama ambtenaren van China’s United Front Work Department ontmoeten.

De verklaring voegde toe dat: ‘de afgezanten zullen proberen de voortgang van het proces, dat leidt tot een wederzijds aanvaardbare oplossing voor de Tibetaanse zaak, ter sprake te brengen.”

Hieronder de tekst van het persbericht:

Persbericht2 mei 2008

Afgezanten van de Dalai Lama vertrekken naar China

De Speciale Afgezant van de Dalai Lama Lodi Gyaltsen Gyari en de Afgezant Kelsang Gyaltsen zullen op 3 mei 2008 in China arriveren voor informele gesprekken met het Chinese leiderschap.

Tijdens dit korte bezoek zullen de afgezanten de urgente zaak van de huidige crisis in de Tibetaanse gebieden oppakken. Zij zullen de diepe bezorgdheid uitdrukken van Zijne Heiligheid de Dalai Lama over hoe de Chinese autoriteiten de situatie hanteren en zij zullen ook suggesties verschaffen om vrede in de regio te brengen.

Aangezien het Chinese leiderschap, zowel publiekelijk als in briefings aan buitenlandse regeringen, haar positie over de continuering van de dialoog heeft aangegeven, zullen de afgezanten de voortgang van het proces, dat moet leiden tot een wederzijds aanvaardbare oplossing voor de Tibetaanse zaak, ter sprake brengen.

Chhime R. ChhoekyapaSecretaris van Zijne Heiligheid de Dalai Lama

www.dalailama.com

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer