14 September 2018

Dalai Lama in conversatie met Richard Gere ter viering van ICT’s 30 jaar in dienst van het Tibetaanse volk

ICT bestuursvoorzitter Richard Gere, Zijne Heiligheid de Dalai Lama, en Thupten Jinpa, vertaler voor Zijne Heiligheid op het podium van ICT’s programma “Een gesprek met de Dalai Lama” in juni 2016.

Zijne Heiligheid de Dalai Lama, die vandaag in Rotterdam aankwam in het kader van de tweede etappe van zijn huidige Europese tour, zal voorafgaand aan zijn openbare lezing op zondag 16 september 2018 in het Ahoy in gesprek gaan met Richard Gere, voorzitter van International Campaign for Tibet (ICT) over hoe ICT de aspiraties van de Dalai Lama kan bevorderen. 

De conversatie tussen de Dalai Lama en Richard Gere maakt onderdeel uit van een serie evenementen dit jaar ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van ICT. ICT werd op 15 maart 1988 in Washington DC opgericht om het Tibetaanse volk en de visie van de Dalai Lama te ondersteunen.

Sinds zijn oprichting heeft ICT een belangrijke bijdrage geleverd als voorvechter van mensenrechten en democratische vrijheden van het Tibetaanse volk. De ICT-gemeenschap, nu meer dan 100.000 sterk en verspreid over de Verenigde Staten en Europa, is een inspirerende verzameling van individuen, die niet alleen een effectieve basis van steun zijn voor de bevolking van Tibet, maar ook een krachtige stem voor het oplossen van conflicten via dialoog in plaats van geweld. Gestart vanuit een kantoor in Washington, DC in 1988, hebben we vandaag de dag kantoren in Amsterdam, Berlijn en Brussel.

In een video-bericht aan ICT in maart 2018 ter gelegenheid van ICT’s 30-jarig jubileum, zei de Dalai Lama het alsvolgt: “Allereerst wil ik mijn grote waardering uitspreken voor jullie organisatie, die al 30 jaar lang oprecht de Tibetaanse zaak steunt. Ik omschrijf supporters van de Tibetaanse zaak niet als pro-Tibetaans, maar meer als pro-rechtvaardigheid. Dus jullie werk verschaft hulp aan mensen in Tibet, mensen, die een  moeilijk leven hebben.”

ICT-voorzitter Richard Gere zei: “Ondersteuning van de Tibetaanse kwestie gaat over mensen die de waarheid vertellen, aangezien dit je kan leren hoe je met elkaar kunt leven en hoe je dichter bij elkaar kan komen. Voor ICT is het 30-jarig jubileum niet alleen een feest, maar een tijd om de toewijding en steun te huldigen, die onze leden en vrienden van over de hele wereld aan het volk van Tibet en de Dalai Lama hebben gegeven.”  

Het evenement in Rotterdam omvat mede de overhandiging van een gift van ICT ter ondersteuning van de verspreiding van mededogen door seculiere ethiek, een van de kernboodschappen van de Dalai Lama.

ICT-bestuurslid Tempa Tsering zei: “Het werk van ICT is nog niet af, omdat de Tibetaanse kwestie nog niet is opgelost. ICT ondersteunt de Tibetaanse kwestie omdat het gebaseerd is op waarheid en gerechtigheid; een kwestie met wereldwijde implicaties, zowel wat betreft het milieu, alsmede op strategisch gebied.”

International Campaign for Tibet prijst de moed en vastberadenheid van het Tibetaanse volk toe en is toegewijd aan het waarborgen van de fundamentele rechten van alle Tibetanen, het verdedigen van hun unieke cultuur en het realiseren van hun recht op zelfbeschikking.

Het evenement zal live zijn te volgen via de webstream op: https://livestream.com/DalaiLamaEnglish/netherlands

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer