17 May 2021

Boeklancering: Windhorse House van Myra de Rooy

Vandaag is het precies 26 jaar geleden dat de 11e Panchen lama op zesjarige leeftijd door de Chinese autoriteiten werd ontvoerd. De Panchen Lama is hiermee een van de langst vastzittende Tibetaanse politieke gevangenen ooit.

Naast de Panchen Lama zijn er in Tibet vele andere politieke gevangenen. Zij worden onder erbarmelijke omstandigheden opgesloten, gemarteld en aan uitermate vernederende ‘heropvoeding’ onderworpen. Hun stem wordt niet gehoord.

Om moed en veerkracht van de Tibetaanse politieke gevangenen te laten zien, maakte ICT Europe een Engelse vertaling mogelijk van het boek ‘Windhorse House’. In dit boek van Myra de Rooy vertellen acht Tibetaanse ex-politieke gevangenen hun aangrijpende levensverhaal. Zij legden zich niet bij de Chinese bezetting neer! In een exclusief interview met Myra de Rooy lees je meer over het boek ‘Windhorse House’.

Door de Engelse vertaling, als onderdeel van het Politieke Gevangenen Partner Fonds, kan nu een veel groter publiek worden bereikt met de verhalen van Tibetaanse voormalige politieke gevangenen. 

Het boek ‘Windhorse House’ is vandaag, 17 mei, officieel in de verkoop gegaan. Ter gelegenheid van dit speciale moment overhandigde Myra de Rooy haar boek aan Samten, een Tibetaanse Boeddhistisch monnik. Samten zet zich regelmatig in voor de campagnes van ICT om zo de mensenrechtensituatie in Tibet onder de aandacht brengen.

 

Bestel het boek ‘Windhorse’ House vanaf vandaag:

Mensen die een pre-order hebben geplaatst ontvangen de exclusief gesigneerde exemplaren deze week! Heb je het boek nog niet besteld? Ga dan snel naar onze webshop.

Share this
18 April 2024

Panchen Lama Protest in Den Haag op 25 april

Op 25 april 1995 vierde Gedhun Choekyi Nyima zijn zesde verjaardag. Nauwelijks een maand later werd hij 's werelds jongste politieke gevangene. ...

17 April 2024

Nederlandse Tibetanen en supporters uiten teleurstelling over Rutte's bezoek aan China

Afgelopen week heeft een coalitie van Nederlandse Tibetanen en hun supporters hun teleurstelling geuit over het recente bezoek van demissionair ...