26 August 2011

Bijzondere lezing met Lhamo Tso op 18 oktober, Amsterdam

5 oktober 2010

In samenwerking met Amnesty International organiseert ICT op 18 oktober van 20.00 tot 22.00 uur een publieke lezing met Lhamo Tso op het kantoor van Amnesty International, Keizersgracht 177 te Amsterdam. Lhamo Tso is de vrouw van de Tibetaanse filmmaker Dhondup Wangchen, die sinds 26 maart 2008 gevangen zit vanwege zijn documentaire Leaving Fear Behind.

Leaving Fear Behind bevat interviews met Tibetanen die zich kritisch durfden uit te spreken over China’s beleid in Tibet en de mensenrechtensituatie in de aanloop naar de Olympische Spelen in Beijing in 2008. De geïnterviewden spreken ook hun devotie uit voor en hun verlangen naar de terugkeer van de Dalai Lama. (zie: http://www.leavingfearbehind.com).

Lhamo Tso spreekt tijdens haar Europa Tour over haar inspanningen voor de vrijlating van haar man, maar ook over haar eigen levensverhaal. Hoe zij als dochter in een boerenfamilie in Tibet werd geboren en hoe zij in ballingschap in India als enige kostwinner zorgde voor haar vier kinderen en schoonouders. Levend in angst en met hoop op de terugkeer van haar man. (zie video: Behind The Sea)

De documentaire Leaving Fear Behind zal deze avond worden vertoond en tevens zal Lhamo Tso een beroep doen op het Nederlandse publiek om haar te steunen in haar strijd voor de vrijlating van haar man.

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer