27 August 2011

Bestel nu de Tibet Kalender 2010!

4 november 2009

ICT’s 2010 ‘Women in Tibet’ kalender is een eerbetoon aan de Tibetaanse vrouwen, die het hoofd bieden aan zaken als discriminatie, armoede en onderdrukking. Door ‘Women in Tibet’ te bestellen, haalt u niet alleen een prachtige kalender in huis, maar ondersteunt u tegelijk ICT.

Women in Tibet kalendarTibetaanse vrouwen staan bekend om hun kracht en wijsheid, én als hoeders van de traditionele cultuur. Lang hadden ze een betere maatschappelijke status dan de vrouwen in veel buurlanden. Toch zei de Dalai Lama’s moeder: ‘In Tibet was de man-vrouw-relatie niet geheel gelijkwaardig en was de vrouw ondergeschikt.’

Nu meer en meer Chinese migranten naar Tibet trekken worden de uitdagingen in de Tibetaanse maatschappij tegenwoordig vergroot door de strijd om de Tibetaanse cultuur te behouden. Als reactie op de Chinese onderdrukking nemen Tibetaanse vrouwen steeds meer leiding in het bedrijfsleven en publieke organisaties, door non, leraar, professor of schrijver te worden. Ze nemen tevens het voortouw in het verdedigen van de mensenrechten en religieuze vrijheid.

Ga naar onze webshop.
Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer