24 May 2024

Activisten protesteren tegen Xi Jinping in Parijs

Op 5 mei gingen Oeigoerse, Tibetaanse en Chinese activisten met spandoeken en vlaggen de straten van Parijs op om te protesteren tegen het tweedaagse staatsbezoek van de Chinese president Xi Jinping. Hun boodschap was krachtig en duidelijk: “Bevrijd Tibet. Dictator Xi Jinping, uw tijd is om!”. Deze protestactie, valt samen met de 60e verjaardag van de Frans-Chinese diplomatieke betrekkingen, was niet alleen een herdenking van deze historische mijlpaal, maar ook een luid protest tegen de voortdurende mensenrechtenschendingen in Tibet.

Sinds de inname van Tibet door China in 1950 heeft de Tibetaanse gemeenschap te maken met ernstige beperkingen op religieuze en culturele expressie. Onder Xi Jinping’s bewind zijn de omstandigheden in Tibet verslechterd. Tenzin Yangzom, campagnecoördinator bij het International Tibet Network, benadrukte de urgentie van de situatie en riep Europese leiders op om niet passief te blijven. “Vandaag confronteren we Xi met onze boodschap dat zijn tijd voorbij is en Tibet vrij zal zijn zoals hij werd gedwongen om onder onze vlag en Tibetaanse vlaggen te rijden,” zei ze. De demonstratie in Parijs, waarbij meer dan duizend mensen zich verzamelden op de Place de la République, toonde de internationale steun voor Tibet en de afkeuring van China’s schendingen van mensenrechten.

Deze gebeurtenissen zijn een herinnering aan de kracht van solidariteit en de noodzaak voor voortdurende steun aan minderheden die onderdrukt worden door autoritaire regimes. Het is cruciaal dat we ons blijven uitspreken tegen onrecht, waar ook ter wereld. De strijd voor de vrijheid van Tibet is niet alleen een strijd van de Tibetanen, maar van iedereen die gelooft in mensenrechten en gerechtigheid.

Hieronder ziet u de volledige banner drop actie.

.

Share this
21 June 2024

Wereldmuziekdag en Gesmoorde Tibetaanse Melodieën

Op 21 juni vieren we World Music Day, ook bekend als Wereldmuziekdag. Het is een dag waarop muziek in al zijn ...

20 June 2024

Amerikaanse Delegatie bezoekt zijne heiligheid de Dalai Lama

Dharamshala - Een delegatie uit de Verenigde Staten heeft gisteren de Centrale Tibetaanse Administratie (CTA) bezocht en ontmoetingen gehad met ...