25 november 2014

Actie politieke gevangenen campagne in negen steden groot succes!

Op de tweede actiedag van onze ‘9 Steden Actie’ om 10.000 handtekeningen in te zamelen voor Tenzin Deleg Rinpoche en Khenpo Kartse, splitste ons actieteam zich op over twee steden. In Amsterdam kwamen Tibetanen en supporters in actie op de Dam, terwijl een andere groep Tibetanen afreisde naar Nijmegen om daar met lokale Tibet supporters in het centrum van de stad aandacht te vragen voor Tenzin Deleg Rinpoche en Khenpo Kartse.

Ons actieteam in het centrum van Nijmegen

Mede door het stralende weer was de belangstelling in zowel Amsterdam als Nijmegen overweldigend en waren beide acties een groot succes. Veel mensen kwamen op eigen initiatief naar de stand om hun handtekening te zetten en toonden veel interesse voor de urgente actie.

Tsering Jampa, Executive Director ICT Europe: “Zelf was ik afgelopen zaterdag afgereisd naar Nijmegen om aandacht te vragen voor de verontrustende gezondheidstoestand van Tenzin Deleg en Khenpo Kartse. In Tibet, vormt iedereen die een eigen stemgeluid laat horen, een doelwit voor de Chinese regering. Dit geldt helemaal als je een leidinggevende positie hebt, zoals de twee religieuze leiders voor wie we actie voeren. Op dit moment zitten tal van Tibetaanse schrijvers, kunstenaars, en activisten vast in Chinese gevangenissen.

Mensen reageren enthousiast op onze actie.

Het is hartverwarmend om te zien hoe betrokken mensen in Nederland zijn bij Tibet. Ik merk dat mensen onze actie belangrijk vinden en dankbaar zijn dat wij hen in de gelegenheid stellen om Tibetanen in Tibet een stem te geven. Overal waar we komen, bieden vrijwilligers zich aan om handtekeningen te helpen verzamelen.”

Ons actieteam op de Dam in Amsterdam

In Amsterdam ging de actie ging ook gepaard met een stukje Tibetaanse cultuur. Belangstellenden konden naast het ondersteunen van de actie, ook hun naam in Tibetaanse kalligrafie laten schilderen door de Tibetaanse kunstenaar Tenzin. De campagne was een groot succes.

In 3 uur tijd haalden onze actieteams in Amsterdam en Nijmegen meer dan 750 handtekeningen op. Kom in Actie in jouw stad in de komende weekenden.
Share this

Het laatste nieuws

15 mei 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 mei 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer