Nieuws en Agenda

ICT is een organisatie die het laatste nieuws en de ontwikkelingen rond Tibet naar buiten brengt.

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten

Hier een overzicht van alle ICT ACTIVITEITEN!

Home  >  Nieuws en Agenda  >  Nieuwsoverzicht  >  2018  >  Maart  >  Tibetaanse schrijver Shokjang na 3 jaar vrij  
   

20-03-18

Tibetaanse schrijver Shokjang na 3 jaar vrij

Goed nieuws uit Tibet! Met grote vreugde ontvingen we het verheugende nieuws over de vrijlating van Shokjang. Deze bekende en zeer gerespecteerde Tibetaanse schrijver is gisteren na het uitzitten van zijn 3 jaar lange gevangenisstraf vrijgelaten.

Tibet demonstratie den Haag

Politieke gevangene Shokjang na drie jaar gevangenisstraf eindelijk vrij.

 

De Tibetaanse schrijver Druklo, beter bekend onder zijn pseudoniem ”Shokjang”, schreef kritische artikelen over actuele kwesties, zoals het Chinese etnische beleid, de gedwongen herhuisvesting van Tibetaanse nomaden en de inzet van de Chinese veiligheidstroepen in Tibet. Op geen enkel moment heeft hij hierbij de wet overtreden.

 

Shokjang werd na zijn arrestatie een jaar lang op een geheime locatie vastgehouden zonder proces. Op 17 februari 2016 werd hij uiteindelijk veroordeeld wegens ‘het aanzetten tot separatisme’ en het ‘verstoren van de sociale stabiliteit’.

 

De afgelopen jaren uitten mensenrechtenorganisaties en regeringen hun bezorgdheid over zijn lot. ICT voerde uitgebreid campagne om aandacht te vragen voor de situatie van Shokjang. Meer dan 9000 mensen, waaronder mensen zoals jullie, tekenden de petitie voor zijn vrijlating.

 

ICT is iedereen dankbaar die ons steunt om het onmenselijke verhaal van de Chinese bezetting van Tibet te kunnen blijven vertellen. Helaas is Shokjang slechts een voorbeeld van de ruim 600 Tibetanen die door de Chinese bezetter achter tralies zijn gezet, omdat zij een afwijkende mening hebben of opkomen voor hun eigen Tibetaanse taal en cultuur. Wij blijven daarom doorgaan met onze strijd om te zorgen dat ook deze onschuldigen vrijkomen, zoals onder andere Tashi Wangchuk. Blijf ons daarom alsjeblieft steunen.

DONEER AAN ICT!