Nieuws en Agenda

ICT is een organisatie die het laatste nieuws en de ontwikkelingen rond Tibet naar buiten brengt.

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten

Hier een overzicht van alle ICT ACTIVITEITEN!

Home  >  Nieuws en Agenda  >  Nieuwsoverzicht  >  2018  >  Maart  >  10 Maart Herdenking - Kom in Actie!  
   

10 Maart Herdenking - Kom in Actie!

Demonstratie in Den Haag 10 maart 2017

Demonstratie bij de Chinese Ambassade in Den Haag - 10 Maart 2017 

Op zaterdag 10 maart herdenken Tibet supporters over de hele wereld, de Tibetaanse volksopstand van 1959. De opstand was de eerste massale opstand van Tibetanen tegen de Chinese bezetting en onderdrukking en had uiteindelijk tot gevolg dat de Dalai Lama zijn land moest ontvluchten.

 

Nog elke dag schendt China de mensenrechten op grote schaal in Tibet. Tibetanen die vreedzaam opkomen voor hun taal, cultuur en religie worden zonder pardon vele jaren gevangengezet en gemarteld. Uit wanhoop tegen deze uitzichtloze situatie hebben sinds 2009 151 Tibetanen zichzelf in brand gestoken.

 

Doe mee aan een van onze acties!

Om deze historische dag te gedenken en de Tibetanen in Tibet een hart onder de riem te steken, organiseert ICT, samen met de Tibetaanse gemeenschap in Nederland en de Tibet Support Groep een aantal acties. ICT nodigt je daarom uit om mee te doen aan een van de volgende acties:


Tibetaanse vlaggenactie

Hang op 10 maart de Tibetaanse vlag uit, als teken van solidariteit met het Tibetaanse volk. Bestel de prachtige vlag hier voor slechts € 10,-.


Herdenking Tibetaanse volksopstand 1959 

Kom naar de Chinese ambassade in Den Haag (Adriaan Goekooplaan 7) van 10-13 uur met aansluitend een vredesmars langs het Vredespaleis naar het Centraal Station. Voor meer informatie en speciaal busvervoer vanuit Amsterdam, neem contact met ons op.

 

 

DONEER AAN ICT!