Nieuws en Agenda

ICT is een organisatie die het laatste nieuws en de ontwikkelingen rond Tibet naar buiten brengt.

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten

Hier een overzicht van alle ICT ACTIVITEITEN!

Home  >  Nieuws en Agenda  >  Nieuwsoverzicht  >  2017  >  November 2017  >  Succesvol bezoek Tibetaanse parlementariërs aan Nederland  
   

30-11-17

Succesvol bezoek Tibetaanse parlementariërs aan Nederland

 

Vier leden van het Tibetaanse parlement in ballingschap brachten van 24-30 november een bezoek aan Nederland op uitnodiging van International Campaign for Tibet. 

 

De parlementariërs hadden onder andere een ontmoeting met leden van de Tweede Kamer, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Tibetaanse gemeenschap en mensenrechtenorganisaties. Op 25 november sprak de delegatie in de Rode Hoed, tijdens ICT’s donateursevenement. Het programma werd op 30 november afgesloten met een bezoek aan het Clingendael instituut, het Nederlands instituut voor internationale betrekkingen. Daar hadden ze een uitwisseling met Nederlandse China experts over de recente ontwikkelingen in China en de gevolgen daarvan voor Tibet. 

 

Het succesvolle bezoek kreeg ruim aandacht in de landelijke media, waaronder het Haarlems en Leids Dagblad. De Tibetaanse parlementsleden bezocht Nederland als een onderdeel van een reis langs Europese landen, waaronder Frankrijk, België en Zwitserland om aandacht en steun te vragen voor de sterk verslechterde mensenrechtensituatie in Tibet.

 

Bekijk hierboven de korte video impressie van het zeer succesvolle bezoek van de Tibetaanse parlementariërs aan Nederland.

 

DONEER AAN ICT!