Nieuws en Agenda

ICT is een organisatie die het laatste nieuws en de ontwikkelingen rond Tibet naar buiten brengt.

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten

Hier een overzicht van alle ICT ACTIVITEITEN!

Home  >  Nieuws en Agenda  >  Nieuwsoverzicht  >  2017  >  Februari 2017  >  ICT-voorzitter Richard Gere bespreekt Tibet met de Duitse bondskanselier Angela Merkel  
   

09-02-17

ICT-voorzitter Richard Gere bespreekt Tibet met de Duitse bondskanselier Angela Merkel

Richard Gere, voorzitter van de International Campaign for Tibet, ontmoette vandaag, 9 februari 2017, de Duitse bondskanselier Angela Merkel in Berlijn en besprak met haar de situatie in Tibet. Terwijl hij de bondskanselier een update gaf over de recente ontwikkelingen in Tibet, sprak Gere over manieren waarop de internationale gemeenschap zou kunnen helpen bij het verlichten van het lot van het Tibetaanse volk.

 

Gere is in Duitsland vanwege het Filmfestival van Berlijn, waar zijn nieuwste film, “The Dinner” in première gaat.

 

Hieronder volgt een niet-officiële vertaling van de verklaring van het bureau van de Duitse bondskanselier met betrekking tot de vergadering.

 

HUIDIGE SITUATIE IN TIBET

 

Kanselier ontmoet acteur Richard Gere

 

Bondskanselier Angela Merkel heeft Hollywoodster Richard Gere ontmoet in de kanselarij. De discussie spitste zich toe op de huidige situatie in Tibet. Richard Gere is voorzitter van de International Campaign for Tibet.

 

De acteur Richard Gere neemt momenteel deel aan het 67ste International Film Festival in Berlijn. Morgen wordt zijn film “The Dinner” vertoond als onderdeel van de Berlinale in première.

 

International Campaign for Tibet (ICT) is opgericht in 1988 en geeft al meer dan 25 jaar samen met meer dan 100.000 supporters een stem aan het vreedzame verzet van het Tibetaanse volk. ICT pleit voor een democratisch recht op zelfbeschikking, de bescherming van de mensenrechten en het behoud van cultuur en milieu in Tibet.

Merkel en Richard Gere Bondskanselier Merkel in gesprek met Richard Gere over de situatie in Tibet.

Foto: Bundesregierung / Steins, Sandra

DONEER AAN ICT!