Nieuws en Agenda

ICT is een organisatie die het laatste nieuws en de ontwikkelingen rond Tibet naar buiten brengt.

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten

Hier een overzicht van alle ICT ACTIVITEITEN!

Home  >  Nieuws en Agenda  >  Nieuwsoverzicht  >  2016  >  Mei 2016  >  Ronde Tafel Discussie Chinese Anti-Terreur Wet  

Ronde Tafel Discussie Chinese Anti-Terreur Wet

Op dinsdag 7 juni a.s. organiseert International Campaign for Tibet in het Clingendael instituut in Den Haag een rondetafeldiscussie: 


“China’s nieuwe wet op de bestrijding van terrorisme en de effecten daarvan op minderheden”

 

datum:   7 juni 2016

tijd: 14:00 - 17:30 

locatie: Instituut Clingendael in Den Haag


Het doel van deze rondetafeldiscussie is om het toepassingsgebied van de nieuwe op 1 januari 2016 in werking getreden Chinese anti-terrorisme wet te verkennen. Door haar focus op “religieus extremisme” vormt deze wet een bedreiging voor de mensenrechten, in het bijzonder van groepen als Tibetanen en Oeigoeren. 

 

De nieuwe Chinese Anti-Terreur wet heeft grote gevolgen voor Tibet De nieuwe Chinese Anti-Terreur wet heeft grote gevolgen voor Tibet

 

Diverse bepalingen in de wet hebben al kritiek gekregen vanwege strijdigheid met de internationale normen voor mensenrechten. De discussie heeft als doel de afzonderlijke bepalingen van de wet te analyseren en inzicht te krijgen in de politieke context. Het zal ook evalueren hoe sommige landen, waaronder India en de EU, tegenover deze nieuwe wet staan, hoe ze hebben gereageerd en welke toekomstige, eventueel gecoördineerde, politieke acties kunnen worden verwacht. 

 

Een aantal prominente sprekers, waaronder een aantal nationale en EU-diplomaten, zullen bijdragen aan de discussie, zoals: de heer Jayadeva Ranade, voorzitter van het Indian Centre for China Analyse en Strategie, mevrouw Sharon Hom, Executive Director van de NGO Human Rights in China, de heer Kelsang Gyaltsen, Speciale Vertegenwoordiger van de Dalai Lama in Europa, mevrouw Urusula Gauthier, oud-correspondent van de Franse krant NouvelObs in Beijing, mevrouw Joelle Hivonnet van de Chinese afdeling van de European External Action Service.

 

Aansluitend is er een receptie. 

 

Als u deze discussie wenst bij te wonen, vult u dan het onderstaande registratieformulier in. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en de aanvragen zullen worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst. Per ommegaande ontvang u bericht of uw reservering gelukt is. Voor vragen kunt u contact opnemen met Shiba Degenhart (shiba.degenhart@savetibet.nl).

 

Registratieformulier


(u kunt zich niet meer inschrijven voor het betrokken event)

DONEER AAN ICT!