Nieuws en Agenda

ICT is een organisatie die het laatste nieuws en de ontwikkelingen rond Tibet naar buiten brengt.

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten

Hier een overzicht van alle ICT ACTIVITEITEN!

Home  >  Nieuws en Agenda  >  Nieuwsoverzicht  >  2016  >  Januari 2016  >  Nieuws medische behandeling Dalai Lama leidt tot lang leven gebeden in Tibet  
   

26-01-16

Nieuws medische behandeling Dalai Lama leidt tot lang leven gebeden in Tibet

pray for the Dalai Lama’s long life

Meer dan duizend Tibetanen verzamelen zich bij een klooster in het Tibetaanse gebied Kham om te bidden voor een lang leven voor de Dalai Lama in reactie op het nieuws dat hij in de Verenigde Staten voor medische behandeling in het ziekenhuis is opgenomen.

In reactie op het nieuws dat de Dalai Lama in de VS een medische behandeling ondergaat, verzamelden zich vandaag (25 januari) honderden Tibetanen in het oostelijke Tibetaanse gebied Kham en reciteerden voor hem gebeden voor een lang leven, waarbij een grote afbeelding van de verbannen Tibetaanse leider werd getoond.

Online verspreide afbeeldingen en films tonen meer dan duizend monniken, leken en kinderen, die deelnemen aan een gebedsceremonie in een klooster in het dorp Trehor, Kardze (Chinees: Ganzi) om te bidden voor de Dalai Lama, die vanaf deze week een prostaat behandeling ondergaat in de Mayo kliniek in Minnesota. De zeldzame en gedurfde openbare bijeenkomst toont de sterkte van de gevoelens en de loyaliteit ten opzichte van de Dalai Lama.

00:00

02:28

De online circulerende video toont honderden Tibetaanse mannen, vrouwen en kinderen, die voor een grote heiligdom zitten bij een klooster in Trehor, in de Tibetaanse Autonome Regio Kardze in de Prefectuur Kardze in Sichuan en een gebed voor een lange levensduur voor de Dalai Lama zingen. Een grote afbeelding van de Dalai Lama is op het heiligdom geplaatst, omringd met khatags (witte zegensjaals) en offerandes.

Tibetanen in de Tibetaanse Autonome Prefectuur Kardze (in de Tibetaanse regio Kham) staan ​​bekend om hun sterke gevoelens voor Tibetaanse identiteit.

Een op de officiële website van de Dalai Lama (dalailama.com) geplaatste kennisgeving verklaarde dat de Dalai Lama op 19 januari (2016) uit Dharamsala was vertrokken om eind januari een prostaat behandeling te ondergaan, gevolgd door een periode van rust. De website deelde mee, dat zijn vaste afspraken in maart zouden worden hervat.

Een Tibetaan in ballingschap zei vandaag dat elk nieuws over de gezondheid van de Dalai Lama van groot belang is voor Tibetanen, zowel binnen Tibet als in ballingschap.

More than a thousand Tibetans gathered in a monastery in the Tibetan area of Kham to pray for the Dalai Lama’s long life in response to news that he is receiving routine medical treatment in the US.

pray for the Dalai Lama’s long life Meer dan duizend Tibetanen hebben zich verzameld bij een klooster in het Tibetaanse gebied Kham om te bidden voor een lange levensduur voor de Dalai Lama in reactie op het nieuws dat hij een medische behandeling ondergaat in de Verenigde Staten.

DONEER AAN ICT!