Nieuws en Agenda

ICT is een organisatie die het laatste nieuws en de ontwikkelingen rond Tibet naar buiten brengt.

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten

Hier een overzicht van alle ICT ACTIVITEITEN!

Home  >  Nieuws en Agenda  >  Nieuwsoverzicht  >  2015  >  Februari 2015  >  Petitie overhandigd aan Facebook om ‘Tibetaanse stem te laten horen’  
   

02-02-15

Petitie overhandigd aan Facebook om ‘Tibetaanse stem te laten horen’

ICT-president Matteo Mecacci en Care2 vice-president Joe Baker met pakket met daarin de petitie buiten het hoofdkwartier van Facebook in Menlo Park, Californië, op 27 januari 2015.

ICT-president Matteo Mecacci en vice-president Joe Baker van Care2 (een pionier op het gebied van online advocacy) bezochten op 27 januari 2015 het hoofdkwartier van Facebook in Menlo Park, Californië, en overhandigden 20.449 handtekeningen van een Facebook CEO Mark Zuckerberg gerichte petitie over het recht van Tibetanen om hun stem zonder censuur op het sociale netwerk te laten horen. 

 

De petitie stelde dat op 26 december de Tibetaanse schrijfster en activiste Tsering Woeser haar Facebook-pagina gebruikte om een rapportage en video te posten van de zelfverbranding van een boeddhistische monnik in Tibet. Binnen enkele uren verwijderde Facebook de post, omdat deze zogenaamd de “gemeenschapsnormen” van de sociale media reus zou hebben overtreden.

ICT-president Matteo Mecacci en Care2 vice-president Joe Baker met pakket met de petitie in de ontvangstruimte van het hoofdkwartier van Facebook in Menlo Park, Californië, op 27 januari, 2015.

Wat daadwerkelijk wordt geschonden is de vrijheid van meningsuiting van Woeser en het grondrecht van miljoenen Tibetanen on hun leed met de hele wereld te delen. Censureren van de waarheid over de Chinese onderdrukking van de Tibetanen - zo ernstig en allesoverheersend, dat sommigen het zichzelf in brand steken zien als hun enige manier om te worden gehoord - is verkeerd en beschamend, stelt de petitie. 

 

 

“De petitie werd ondertekend door meer dan 20.000 mensen uit meer dan 130 landen en langs deze weg was ICT in staat om hun gevoelens aan Facebook over te brengen, dat dergelijke acties om Tibetaanse stemmen het zwijgen op te leggen, niet kunnen worden getolereerd”, stelt Matteo Mecacci, President van ICT. De petitie pakket werd in ontvangst genomen door een Facebook-medewerker, die verder geen commentaar gaf.

DONEER AAN ICT!