Nieuws en Agenda

ICT is een organisatie die het laatste nieuws en de ontwikkelingen rond Tibet naar buiten brengt.

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten

Hier een overzicht van alle ICT ACTIVITEITEN!

Home  >  Nieuws en Agenda  >  Nieuwsoverzicht  >  2012  >  December 2012  >  Minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans bezorgd over Tibet  
   

26-12-12

Minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans bezorgd over Tibet

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) is bezorgd over de mensenrechtensituatie in Tibet. Hij noemt de berichten over zelfverbrandingen 'zeer zorgelijk'. De minister zal er in EU- en VN-verband op aandringen om druk op China uit te oefenen om de mensenrechten in Tibet te respecteren.

De Nederlandse mensenrechtenambassadeur Lionel Veer bracht vorige week een bezoek aan China. Op het Human Rights Forum in Beijing werd onder meer gesproken over internetvrijheid. Veer mocht Tibet niet bezoeken, zei Timmermans woensdag bij de begrotingsbehandeling van zijn ministerie.

"Wij blijven de situatie in Tibet met grote zorgen volgen", zei de minister. "Onder meer de inperking van het recht op religie en het onderdrukken van de culturele identiteit, maar ook de zelfverbrandingen." De afgelopen jaren hebben zo'n negentig Tibetanen zichzelf in brand gestoken uit protest tegen de Chinese bezetting.

DONEER AAN ICT!