Nieuws en Agenda

ICT is een organisatie die het laatste nieuws en de ontwikkelingen rond Tibet naar buiten brengt.

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten

Hier een overzicht van alle ICT ACTIVITEITEN!

Home  >  Nieuws en Agenda  >  Nieuwsoverzicht  >  2011  >  December 2011 (8 artikelen)  >  Dalai Lama condoleert familie Václav Havel  
   

Dalai Lama condoleert familie Václav Havel

19 december 2011

Dharamshala: Zijne Heiligheid de Dalai Lama sprak zijn diepe bedroefheid uit bij het vernemen van het overlijden van zijn goede vriend president Václav Havel.

In een brief aan zijn vrouw, mevrouw Dagmar Havlova, schrijft de Dalai Lama dat met zijn dood, de wereld een groot staatsman heeft verloren, wiens standvastige en onwankelbare vastberadenheid een belangrijke rol heeft gespeeld bij het brengen van vrijheid en democratie naar het toenmalige Tsjecho-Slowakije. Hij was een bescheiden en moedige leider, voor wie de Dalai Lama zelf de grootste bewondering en respect had. Hij zal hem missen.

Zijne Heiligheid bracht in herinnering dat hij het ??voorrecht had van de ontmoeting met president Václav Havel in februari 1990 - enkele maanden nadat hij president werd na de Fluwelen Revolutie, die hij leidde in een buitengewone demonstratie van de macht van het volk. In de daaropvolgende twee decennia had hij de gelegenheid hem regelmatig te ontmoeten, het meest recentelijk in Praag op 10 december 2011.

Zijne Heiligheid sloot zijn brief af met het aanbieden van zijn oprechte deelneming aan mevrouw Dagmar Havlova en andere leden van hun familie en de mensen, die nauw met hem waren verbonden.

Hij verklaarde, dat misschien wel het beste eerbetoon waarmee president Václav Havel kunnen eren en herinneren, is dat wij zo goed mogelijk werken aan het realiseren van een meer vreedzame, open en rechtvaardige wereld.

DONEER AAN ICT!