Nieuws en Agenda

ICT is een organisatie die het laatste nieuws en de ontwikkelingen rond Tibet naar buiten brengt.

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten

Hier een overzicht van alle ICT ACTIVITEITEN!

Home  >  Nieuws en Agenda  >  Nieuwsoverzicht  >  2010  >  April 2010 (6 artikelen)  >  Verklaring over de aardbeving van de Karmapa, Ogyen Trinley Dorje  
   

Verklaring over de aardbeving van de Karmapa, Ogyen Trinley Dorje

29 april 2010


Ik ben diep geschokt door het nieuws over het rampzalige verlies van mensenlevens en de ernstige verwoestingen door de recente aardbeving in Yushu in Tso-ngön (provincie Qinghai). Ik begeleid een groep Kagyu-kloosters in India, Nepal, Bhutan en andere gebieden bij hun gebeden en andere activiteiten ten behoeve van de slachtoffers, opdat zij worden bevrijd van hun angsten over de overgang tussen leven en dood. Via de traditionele uitingen van respect heb ik ook formeel gevraagd of de grote meesters van de verschillende Tibetaanse geestelijke geslachten hun gebeden aan de slachtoffers willen wijden.


Mijn gedachten gaan ook uit naar de overlevenden van deze tragedie, en ik hoop dat de hulp hen weldra zal bereiken. Door te getuigen van de hardvochtigheid van het cyclische bestaan, en onze harten en hoofden hiervoor open te stellen, kunnen we onze inspanningen misschien op een betekenisvolle wijze uitbreiden, ten behoeve van zowel de levenden als de doden. Het is mijn diepste wens dat alle getroffenen snel verlichting zullen vinden voor de pijn die zij ervaren doordat zij hun geliefden moeten missen.


De Karmapa, Ogyen Trinley Dorje


DONEER AAN ICT!