Nieuws en Agenda

ICT is een organisatie die het laatste nieuws en de ontwikkelingen rond Tibet naar buiten brengt.

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten

Hier een overzicht van alle ICT ACTIVITEITEN!

Home  >  Nieuws en Agenda  >  Nieuwsoverzicht  >  2009  >  Januari 2009 (1 artikel)  >  Tibet komt ter sprake tijdens jaarlijkse mensenrechtenconsultatie  
   

Tibet komt ter sprake tijdens jaarlijkse mensenrechtenconsultatie

20 januari 2009

Op 15 januari kwam een Chinese delegatie naar Nederland voor de jaarlijkse mensenrechtenconsultatie tussen Nederland en China. Een dag ervoor hadden ICT Europe en andere mensenrechtenorganisaties de Nederlandse mensenrechten ambassadeur in Den Haag ingelicht over the huidige mensenrechten situatie in Tibet.

Na de mensenrechtenconsultatie van afgelopen donderdag heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het volgende nieuwsbericht afgegeven:

Mensenrechtenconsultaties China--Nederland

Lees hier meer op website Ministerie Buitenlandse Zaken
16-01-2009 | 10:56

Samenvatting:

Donderdag 15 januari bezocht een Chinese delegatie Nederland voor gesprekken over mensenrechten in beide landen. Deze mensenrechtenconsultaties met China vinden jaarlijks plaats.

Tijdens de bijeenkomst werd onder meer gesproken over de Nederlandse zorgen over de vrijheid van religie, de vrijheid van meningsuiting, mensenrechtenverdedigers, de doodstraf in China en de situatie in Tibet. En er werd gesproken over het functioneren van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties. ‘s-Middags discussieerde de delegatie met academici over het minderhedenbeleid in Nederland en China.

De Chinese delegatie werd geleid door de speciale vertegenwoordiger voor mensenrechten, Shen Yongxiang, de Nederlandse delegatie door mensenrechtenambassadeur Arjan Hamburger. De Chinese delegatie had in aanwezigheid van de Chinese ambassadeur, Zhang Jun, ook een onderhoud met de secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Ed Kronenburg.

DONEER AAN ICT!