Nieuws en Agenda

ICT is een organisatie die het laatste nieuws en de ontwikkelingen rond Tibet naar buiten brengt.

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten

Hier een overzicht van alle ICT ACTIVITEITEN!

Home  >  Nieuws en Agenda  >  Nieuwsoverzicht  >  2009  >  December 2009  >  Dalai Lama dringt de Chinese regering aan om vrijlating Liu Xiaobo  
   

Dalai Lama dringt de Chinese regering aan om vrijlating Liu Xiaobo

30 december 2009


Een van de meest vooraanstaande mensenrechtenverdedigers in China, Liu Xiaobo, is tot 11 jaar gevangenisstraf veroordeeld door de Chinese regering. Liu Xiaobo heeft tal van publicaties achter zijn naam en was een van de initiatiefnemers van het baanbrekende document Charter 08.


Lees hieronder de Dalai Lama's verklaring over Liu Xiaobo's veroordeling

 

Ik ben bedroefd door de veroordeling van de Chinese Regering van Liu Xiaobo, een bekende Chinese schrijver, tot een 11 jaar lange gevangenisstraf.


Door de veroordeling van Liu Xiaobo en anderen zoals hij, die vrijheid van meningsuiting gebruiken om hun mening publiekelijk te verkondigen, doen de Chinese Autoriteiten niet alleen onrecht aan de bindende principes van de Universele Verklaring van Rechten van de Mens, maar ook de vrijheid van meningsuiting zoals vermeld in de Grondwet van Volksrepubliek van China.


Ik dring de Chinese Regering er op aan om zo snel mogelijk Liu Xiaobo vrij te laten, en andere politieke gevangenen die gevangen zijn wegens het gebruiken van hun vrijheid van meningsuiting.


Ik bied mijn waardering en gebeden aan Dhr. Liu Xiaobo, zijn vrouw en andere familieleden.


De Dalai Lama
28 december 2009


 


DONEER AAN ICT!