Nieuws en Agenda

ICT is een organisatie die het laatste nieuws en de ontwikkelingen rond Tibet naar buiten brengt.

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten

Hier een overzicht van alle ICT ACTIVITEITEN!

Home  >  Nieuws en Agenda  >  Nieuwsoverzicht  >  2012  >  April 2012  >  12 Nobel Laureaten aan de Chinese president: Open Dialoog met Tibet  
   

03-04-12

12 Nobel Laureaten aan de Chinese president: Open Dialoog met Tibet

President Hu Jintao,
Volksrepubliek China
Beijing, China

Geachte Mr. President:

Het volk van Tibet wil gehoord worden. Lang hebben ze naar zinvolle autonomie gestreefd, en onderhandeling en vriendschappelijke steun gekozen als middelen om dit te bereiken. Zij gaan nu over tot protest. De internationale gemeenschap is verontrust over de drastische uitingen van bitterheid van Tibetanen door middel van zelfverbranding. De Chinese regering dient luisteren naar hun stemmen, begrip te hebben voor hun grieven en een geweldloze oplossing te vinden.

Die oplossing wordt geboden door onze vriend en collega, Zijne Heiligheid de Dalai Lama, die nog nooit separatisme heeft nagestreefd, en altijd een vreedzame weg heeft gekozen. Wij doen een sterke oproep op de Chinese regering om de mogelijkheid aan te grijpen die hij biedt voor een zinvolle dialoog. Eenmaal tot stand gekomen, moet dit kanaal open, actief en productief blijven. Het moet kwesties aanpakken die aan de kern van de huidige spanning ten grondslag liggen, zoals de waardigheid respecteren van het Tibetaanse volk en de integriteit van China.

In het bijzonder vragen we de Chinese regering op respectvolle wijze om alle Tibetanen vrij te laten die willekeurig zijn opgepakt; om de intimidatie, bedreiging en gevangenzetting van vreedzame demonstranten te stoppen; om onbeperkte toegang te verlenen aan journalisten, buitenlandse diplomaten en internationale organisaties; en om de vrijheid van godsdienst te respecteren.

Het is vooral belangrijk om te beseffen dat de internationale gemeenschap gerustgesteld zal zijn, indien uw regering instemt dat leden van de pers en onderzoekers van de VN-Mensenrechtenraad volledige toegang tot Tibet krijgen. Zonder deze toegang is vooruitgang onwaarschijnlijk en gaat er mogelijk een kans verloren.

Hoogachtend,

Desmond Tutu
Jody Williams
Leymah Gbowee
Lech Walesa
Shirin Ebadi
Rigoberta Menchu Tum
Jose Ramos Horta
Adolfo Perez Esquivel
Mairead Corrigan Maguire
Jon Hume
Betty Williams
Carlos Belo

www.nobelwomensinitiative.org

DONEER AAN ICT!VIDEO