Nieuws en Agenda

ICT voert campagne om publiek en media te mobiliseren voor Tibet.

Mijn Stem voor Tibet

Waar is de Panchen Lama? 

Home  >  Campagnes  >  Afgesloten Acties  >  Roep Facebook op Tibetanen een stem te geven  
   

 

1 juli - 31 augustus 2015

Roep Facebook op Tibetanen een stem te geven

Facebook heeft op grond van haar 'gemeenschapsnormen' een bericht van de bekende Tibetaanse activiste Tsering Woeser verwijderd.
Wij zijn van mening dat dergelijke 'gemeenschapsnormen' nooit mogen leiden tot censuur en dit de Chinese overheid in kaart speelt om het Tibetaanse volk het zwijgen op te leggen. 
Wij nemen aan dat Mark Zuckerberg en Facebook niet medeplichtig willen zijn aan dergelijke censuur en roepen hem op zijn beleid te wijzigen.

Ja, ik teken de petitie!

Geachte mijnheer Zuckerberg,

Toen Facebook een bericht van Tsering Woeser, een bekende Tibetaanse schrijver en activiste, met een video van de zelfverbranding van een boeddhistische monnik in Tibet verwijderde, zei ze dat ze haar ogen niet kon geloven en zich afvroeg wanneer Facebook “net als een Chinese website” was geworden.

Toen ik over deze censuur op informatie over het leven en dood in Tibet hoorde, was ik diep verontwaardigd.

Het Tibetaanse volk voert een zware en ongelijke strijd – en vreedzaam - om zich te bevrijden van de onderdrukking door de Chinese overheid. Het zwijgen opleggen aan stemmen van Tibetaanse activisten, zoals Tsering Woeser, verbrijzelt iedere ‘hoop van Tibetanen om ooit in vrede te leven’.

Naar ik begrijp, heeft Facebook bij het verwijderen van het bericht verwezen naar haar bedrijfsbeleid met betrekking tot “gemeenschapsnormen”. Maar dergelijk beleid mag natuurlijk niet ten kostte gaan van de vrijheid van meningsuiting en al helemaal als het gaat om aandacht te vragen voor kwesties van leven en dood - in het bijzonder wanneer dit gebeurt op plaatsen waar geen andere mogelijkheden hebben om hun mening te uiten.

Het beleid van de Chinese Communistische Partij is, zoals u weet, om nieuws van en over Tibet te censureren. Ik vertrouw er op, dat u niet medeplichtig wilt zijn aan dit soort censuur.

Tsering Woeser meldt ook dat dit de eerste keer is, dat een van haar berichten is verwijderd. Ik dring er bij u op aan om uw beleid in dit opzicht te wijzigen en te zorgen dat Facebook geen beperkingen oplegt aan de informatievrijheid over Tibet!

Hoogachtend,

Iframe

DONEER AAN ICT!