Nieuws en Agenda

ICT voert campagne om publiek en media te mobiliseren voor Tibet.

Mijn Stem voor Tibet

Waar is de Panchen Lama? 

Home  >  Campagnes  >  Afgesloten Acties  >  Kom in actie voor Ngaba  
   

Kom in actie voor Ngaba

Oproep

:

Doe mee aan de urgente oproep aan de heer Rosenthal, minister van Buitenlandse Zaken, om de kritische situatie in het Kirti klooster in Tibet onmiddellijk te beëindigen.

Achtergrond

:

Op 16 maart overleed de Tibetaanse monnik Phuntsog uit het Kirti Klooster na zichzelf in brand te hebben gestoken tegen de aanhoudende onderdrukking in Tibet.

Actie

:

Verstuur onderstaande formulier aan de Minister van Buitenlandse Zaken, de heer Uri Rosenthal

Brief

:

Geachte heer Rosenthal,

Ik ben uitermate bezorgd over de escalerende mensenrechtenschendingen door China die op dit moment plaatsvinden in het Kirti-klooster in Tibet. De directe aanleiding was het overlijden van de Tibetaanse monnik Phuntsog nadat hij zichzelf op 16 maart in brand had gestoken tegen de aanhoudende onderdrukking in Tibet.

De Chinese autoriteiten hebben een blokkade rond het klooster aangelegd met een prikkeldraadomheining en een muur. Gewapende troepen binnen het omheinde gebied, verhinderen de monniken om te vertrekken en om voedsel aan het klooster te leveren. De bewegingsvrijheid van de monniken is volledig ingeperkt.

Lokale Tibetanen proberen de monniken met man en macht te beschermen en hebben nu alle wegen geblokkeerd die uit provincie Ngaba, Sizuan leiden en handhaven de bewaking van het klooster.

Chinese autoriteiten hebben vele arrestaties verricht en Tibetanen uit het klooster en uit de lokale gemeenschap worden vermist.

Ik roep u op om onmiddellijk de volgende stappen te ondernemen:

  • Een openbare verklaring uit te geven waarin de Chinese autoriteiten met klem worden aangedrongen om de troepen te laten terugtrekken en zich te onthouden van het gebruik van geweld, willekeurige arrestaties en detenties van monniken die vreedzaam protesteren.
  • De situatie bij het Kirti-klooster als een zaak van prioriteit naar voren te brengen binnen het EU verband.
  • Een internationale actie te lanceren bij de VN Mensenrechtenraad om de gevolgen van China’s interferentie in de Tibetaanse kloostergemeenschappen te onderzoeken.


Hoogachtend,

VUL HIER IN : Uw naam

Tibetaanse monnik Phuntsog

Lees meer : Protesten en spanningen escaleren in Ngaba
Tibetaanse monnik Phuntsog

Lees meer : Protesten en spanningen escaleren in Ngaba