Nieuws en Agenda

ICT voert campagne om publiek en media te mobiliseren voor Tibet.

Mijn Stem voor Tibet

Waar is de Panchen Lama? 

Home  >  Campagnes  >  Afgesloten Acties  >  Ik Steun Politieke Gevangenen In Tibet  
   

Urgent Action : Ik Steun Politieke Gevangenen In Tibet

Oproep

:

Tenzin Delek Rinpoche en Khenpo Kartse, beide boeddhistische leiders zijn ernstig ziek sinds zij onrechtvaardig zijn vastgezet door Chinese autoriteiten. De tot levenslang veroordeelde 64 jarige Tenzin Delek Rinpoche zit al 12 jaar gevangen en lijdt aan hartkwalen Sinds zijn verblijf achter tralies heeft hij zware martelingen ondergaan. De 38 jarige Khenpo Kartse heeft een ernstige leveraandoening sinds zijn arrestatie afgelopen december. Beiden ontvangen niet de medische zorg die zij dringend nodig hebben.

Jouw hulp is dringend nodig om de politieke gevangenen Tenzin Delek Rinpoche en Khenpo Kartse te bevrijden.

Kom direct in actie door de petitie te ondertekenen.  Jouw handtekening kan hun levens redden.

Teken de PETITIE

Kom in Actie

:

We kunnen onze ogen niet sluiten voor dit onrecht door China. Teken daarom de petitie gericht aan minister Timmermans. Zodat hij er bij de Chinese autoriteiten op aandringt medische zorg te verlenen aan Tenzin Delek Rinpoche en Khenpo Kartse en alle politieke gevangenen vrij te laten.

Onze steun maakt het verschil!

:

Dankzij de inzet van ICT en mensen zoals u, zijn veel Tibetaanse politieke gevangenen vrijgelaten, waaronder:


Rinchen Samdrup


De milieuactivist Rinchen Samdrup werd in augustus 2014 vervroegd vrijgelaten na 4 jaar gevangenschap. Hij was tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld op verdenking van ‘het aanzetten van separatisme en propaganda voor de ‘Dalai Lama kliek’.
Samdrup werd in 2009 samen met zijn twee broers opgepakt, nadat hij de lokale ambtenaren beschuldigde van stroperij van bedreigde diersoorten. Voor zijn arrestatie, leidde hij een milieuorganisatie en voerde herplantingsprojecten uit.

Lees hier meer…
Dhondup Wangchen


De documentaire maker Dhondup Wangchen werd op 6 juni 2014 vrijgelaten na zes jaar onterecht gevangen te hebben gezeten op beschuldiging van “het aanwakkeren van separatisme”, na het maken van de documentaire “Leaving Fear Behind”.
In deze documentaire geven Tibetanen in Tibet hun mening over de Dalai Lama, de Olympische Spelen en het Chinese beleid in Tibet.

Lees hier meer…


Jigme Gyatso


Jigme Gyatso, één van Tibets langst zittende politieke gevangenen, werd in maart 2013 na 17 jaar vrijgelaten. In 1996 werd hij veroordeeld voor het leiden van een contrarevolutionaire organisatie en voor het hijsen van de Tibetaanse vlag.
In 2007 ontmoette hij de VN-rapporteur voor Marteling in de gevangenis. Jigme Gyatso verkeert momenteel in een slechte gezondheidstoestand.
De Chinese autoriteiten houden hem nog steeds onder streng toezicht.

Lees hier meer…
Dhondup Wangchen