HUMAN RIGHTS IN CHINA NOW!

Kom 10 december naar de Dam!

In solidariteit staan Oeigoeren, Hong Kongers, mensenrechtenactivisten uit China & ICT op 10 december stil bij de extreme repressie door het Chinese regime in Tibet, Xinjiang, Hong Kong en China.

Gezamenlijk roepen we China op de repressie te stoppen, mensenrechten en vrijheden van alle mensen in China te respecteren en politieke gevangenen en onschuldige burgers onmiddellijk vrij te laten.

Op de Dam zullen wij profielen tonen van Tibetaanse politieke gevangenen. Naast Amnesty International Nederland, zullen de vertegenwoordigers van alle deelnemende organisaties spreken voor mensenrechten in China.

Strijd mee voor rechtvaardigheid en mensenrechten en roep China op onmiddellijk te stoppen met de onderdrukking en het schenden van mensenrechten.

Kom op 10 december om 16:00 naar de Dam in Amsterdam en laat je steun zien voor alle mensen die onderdrukt worden door de Chinese overheid!

 

 

Mensenrechten in China: the facts

  • China is een van de grootste schenders van mensenrechten

    China vervolgt en martelt op grote schaal mensenrechtenverdedigers die vreedzaam opkomen voor hun rechten, zoals voor het behoud van hun eigen identiteit, taal, cultuur, religie, natuur en democratische vrijheden. Ze verdwijnen zonder eerlijk proces voor lange tijd in de gevangenis of heropvoedingskampen. Zij overlijden vaak korte tijd na hun vrijlating of zijn voor de rest van hun leven psychisch en lichamelijk gebroken.

  • Tibet is erger onderdrukt dan ooit

    Tibet is na Noord Korea het minst toegankelijke land ter wereld. Overal staan camera’s, alle telecommunicatie wordt afgeluisterd en gecontroleerd. De massale aanwezigheid van politie en leger maken dat de bewoners continue bang zijn om hun mening te uiten en leven in angst.

  • 1 tot 3 miljoen Oeigoeren vastgehouden in heropvoedingskampen

    Het bestaan van de Oeigoeren wordt ernstig bedreigd, aangezien 1-3 miljoen onschuldige Oeigoeren in heropvoedingskampen worden vastgehouden en net als in Tibet de cultuur, taal, religie en etnische identiteit wordt uitgehold door de Chinese regering.

 

Kan je niet komen, maar wil je Tibet toch steunen?

Help de politieke gevangenen hun vrijheid terug te krijgen.

Steun onze strijd voor mensenrechten met uw gift!

Geef voor vrijheid

Deel dit
Deel dit