Let op!
Reeds
Afgesloten
24 July 2019
Expert talk door Gabriel Lafitte

Expert Talk over China's milieubeleid in Tibet

Kom naar het Lloyd hotel In Amsterdam voor een expert talk over biodiversiteit en de effecten van China’s milieubeleid op de Tibetaanse Hoogvlakte door Gabriel Lafitte. De talk wordt ingeleid door Jan Willem den Besten, senior expert van IUCN en bestuurslid van ICT-Europe.

In oktober 2020 vindt in Kunming, aan de voet van het Tibetaanse Plateau, de 15de Conference of Parties (COP 15) van de VN Conventie over Biodiversiteit plaats. Tegen die tijd zal China 30% van het Tibetaanse Plateau als Nationaal Park hebben aangemerkt. China zal gezien worden als voorloper op het gebied van conservatie en ‘ecologische beschaving.’

Maar wat zijn de daadwerkelijk gevolgen van deze ontwikkelingen voor de biodiversiteit, het fragiele ecosysteem en de eeuwen oude nomadische levenswijze van Tibetanen op het Tibetaanse Plateau? Gaan biodiversiteit en etnische diversiteit op het Tibetaanse Plateau samen?

Gabriel Lafitte is een Australische onderzoeker op het gebied van milieu en ontwikkeling in Tibet. Hij volgt al 40 jaar Chinese beleidsontwikkelingen en de impact op Tibet en publiceert zijn vlijmscherpe analyses in de blog www.rukor.org.

Details

Date 24 July 2019 Time 19:30 - Costs geen

Location

Lloyd Hotel Oostelijke Handelskade 34 Amsterdam

Organisation

International Campaign for Tibet Phone 0203308265 Website https://www.savetibet.nl
Share this